Huren

Het huren van een woning gaat automatisch samen met het betalen van huur. Daarnaast gelden er regels en afspraken en zijn er wellicht mogelijkheden voor huurtoeslag.

 • Huurbetaling 12 juli 2017

  Voor het gebruik van uw woning betaalt u iedere maand huur. U kiest zelf op welke manier u de huur betaalt.

  Lees verder

 • Problemen met huur betalen? 16 juni 2017

  Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat u de huur niet op tijd kunt betalen. In dat geval is het verstandig zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Samen zoeken we een oplossing. Hoe eerder u in actie komt, hoe beter we afspraken kunnen maken.

  Lees verder

 • Huurprijsbeleid 04 november 2016

  Om te bepalen wat de huurprijs moet zijn van een woning die in de verhuur komt, maakt Woonpartners gebruik van het puntensysteem van de Rijksoverheid.

  Lees verder

 • Servicekosten 04 november 2016

  Servicekosten zijn kosten die u als huurder op basis van uw huurovereenkomst bovenop de (kale) huurprijs betaalt. Woonpartners levert hiervoor bijvoorbeeld gas, water en elektriciteit voor de gemeenschappelijke ruimten of diensten zoals het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimten.

  Lees verder

 • Stookkosten 04 november 2016

  Woonpartners rekent sinds kort af via de Warmtewet. De Warmtewet is alleen van toepassing op woningen die aangesloten zijn op een gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie.

  Lees verder

 • Toeslagen 29 januari 2018

  Afhankelijk van uw financiële situatie en de huurprijs van uw huurwoning komt u wellicht in aanmerking voor huurtoeslag, een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning.

  Lees verder

 • Inwoning 03 augustus 2015

  Voor inwoning moet u altijd toestemming vragen aan Woonpartners. U dient daarvoor het aanvraagformulier inwoning in te vullen. Woonpartners beoordeelt na ontvangst of u toestemming krijgt om een persoon bij u te laten inwonen. Of u toestemming krijgt, hangt af van verschillende factoren.

  Lees verder

 • Scootmobiels 30 januari 2015

  Als u vanwege ziekte of een beperking minder mobiel bent buiten uw woning, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een scootmobiel. Het is daarbij ook belangrijk dat u deze kunt stallen op een plaats waar hij opgeladen kan worden, en waar hij vooral de veiligheid niet in gevaar brengt. Woonpartners informeert u graag over de mogelijkheden.

  Lees verder